caenfrdeites

L’ADF Teià, protagonista de la Guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme

Imprimir correu electrònic

adf guia 01Aquesta setmana, les Biblioteques del Maresme han presentat la guia de recursos de l’any 2020 en el marc de la nova diada de Sant Jordi, després que la pandèmia impedís de fer-ho el 23 d’abril. L’edició d’enguany duu per títol El Maresme es mou per la sostenibilitat i centra la seva atenció en el medi ambient i en el compromís cívic en clau local.

Com cada any, la guia dedica una pàgina doble a cada municipi de la comarca. A la pàgina de la dreta es presenta la biblioteca de la població en qüestió, amb una descripció de les característiques de l’equipament, els serveis que s’hi ofereixen i els horaris d’obertura. La pàgina de l’esquerra, en canvi, es dedica a destacar un fet o una especificitat del municipi. En aquest cas, hi trobareu una descripció de la història i les tasques que des de l’any 1987 duen a terme els voluntaris i voluntàries de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Teià, com ara: l’arranjament i conservació dels camins de muntanya, la gestió del sotabosc, la recuperació de fonts i mines d’aigua, o la prevenció d’incendis forestals.

Una comarca diversa

El Maresme és una comarca ecològicament molt diversa i amb una ciutadania raonablement compromesa amb la millora del medi. Com a mostra d’aquesta preocupació, la guia mostra propostes molt diverses, com ara la connexió de la biodiversitat amb els nuclis urbans, el consum responsable de recursos, l’increment de la recollida selectiva de residus o l’eficiència energètica, entre d’altres. Cada projecte o proposta s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per les Nacions Unides per adoptar uns hàbits de vida més sostenibles.

Porta d’entrada

La guia s’edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les biblioteques públiques del Maresme i compta amb uns codis QR que enllacen als vídeos de les iniciatives que s’hi recullen. Al final de la guia hi ha un apartat de bibliografia amb tots els materials relacionats amb propostes sobre el medi ambient, la sostenibilitat i l’ecologia que els usuaris poden trobar a les biblioteques. També existeix una versió digital de la publicació, Bibliosmaresme, que és accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites