caenfrdeites

Salut mantindrà el servei d’urgències al Masnou durant l’estiu

Imprimir correu electrònic

urgènciesAhir dimecres, 1 de juliol, l’Institut Català de la Salut (ICS) va emetre un comunicat en què anunciava que el servei d’urgències del CAP del Masnou mantindrà durant l’estiu els mateixos horaris que fins ara:

- De dilluns a divendres, de 20 a 22h.
- Dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 14h.

Aquests horaris són vigents des de mitjan març, data en què l’emergència sanitària del coronavirus va obligar a reestructurar el sistema de salut a Catalunya. De fet, la nota de l’ICS recorda que “aquests horaris estan determinats per la situació epidemiològica, la qual requereix el doble circuit per diferenciar l’atenció a possibles pacients de la Covid-19 dels que no ho són”.

També els centres de referència per als veïns i veïnes de Teià mantenen els seus horaris d’atenció per a visites programades:

- Consultori Local de Teià, de dilluns a divendres de 8 a 14h.
- CAP Ocata, de dilluns a divendres de 8 a 20h.

Alarma ciutadana

Amb el comunicat d’ahir, l’ICS va sortir al pas de l’alarma generada entre la ciutadania i els ajuntaments d’Alella, el Masnou i Teià davant la possibilitat de tancament del servei d’urgències del Masnou a partir de l’1 de juliol.

En el comunicat, l’ICS confirma que aquest escenari havia estat damunt la taula, però que “l’augment d’activitat registrat els últims 15 dies fa que finalment s’hagi considerat necessari mantenir l’horari actual”.

Monogràfic al Consell Comarcal

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, s’ha queixat que els ajuntaments afectats no haguessin estat consultats prèviament per l’ICS i n’ha celebrat la rectificació. Ahir mateix, l’alcalde va parlar amb la directora del sector sanitari al Maresme i el Barcelonès Nord, Anna Puente, i amb el delegat del Govern de la Generalitat, Juli Fernàndez.

Properament, i de manera urgent, el Consell Comarcal del Maresme celebrarà un consell d’alcaldes monogràfic per abordar aquesta i altres qüestions relacionades amb l’atenció primària i el pla d’estiu amb els responsables de la regió sanitària de la Metropolitana Nord.

CUAP 01Urgències a Badalona

El comunicat de l’ICS recorda que el CUAP Badalona (situat al carrer de Juli Garreta, s/n, a la planta baixa de l’edifici del Doctor Robert) és el centre d’urgències de referència per als residents a Alella, el Masnou i Teià, amb cobertura d’atenció continuada les 24 hores del dia. D’aquesta organització territorial de les urgències també en depèn l’atenció domiciliària i el reforç que es destina a les residències.

Consultes i peticions en línia

Les persones que necessitin contactar amb qualsevol dels centres de salut poden accedir al web de programació de visites de l’ICS, on trobaran un espai per descriure breument quina és la necessitat de l’usuari (ja sigui atenció mèdica, renovació de medicació, dubtes sobre la incapacitat laboral o qualsevol altre tràmit). El personal d'atenció primària gestionarà la petició i hi donarà resposta. Segons l’ICS, l’ús d’aquest web permetrà evitar desplaçaments innecessaris, així com agilitar-ne les respostes.

En cas de no poder dur a terme la petició a través del web, es pot trucar al telèfon 93 326 89 01, des d’on s’atendrà la petició i es donarà una resposta adequada a cada cas, ja sigui indicar si cal que l’usuari es dirigeixi presencialment al centre o si es pot resoldre la seva consulta sense haver de desplaçar-s’hi.

Els usuaris també tenen l’opció de contactar amb els seus professionals de referència a través de La Meva Salut i l’eConsulta. En cas d’urgència, cal trucar al 061.

Telèfons de contacte

- Consultori Local de Teià: 93 540 79 77
- CAP El Masnou: 93 555 74 11
- CAP Ocata: 93 540 78 90
- CUAP Badalona: 93 384 24 55

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites